zondag 4 oktober 2009

CODA, Ding 1, weblog

Leuk om op deze manier kennis te maken met de nieuwe mogelijkheden van het World Wide Web.
De eerste opdracht, het aanmaken van een mailaccount, was voor mij al bekend terrein. Met het aanmaken van een eigen weblog daarentegen had ik nog geen ervaring. Ik ben er nu achter dat het aanmaken van een weblog een vrij eenvoudig klusje is, een kwestie van de stappen volgen.
Gister en vandaag heb ik wat "dingen" op mijn eigen weblog uitgeprobeerd, zoals het veranderen van de kleuren. Ook ben ik bezig geweest om me bij andere weblogs aan te melden als volger. Leuk om te merken dat je daarop gelijk reacties krijgt!

De laatste opdracht die hoort bij "ding 1" is het vertellen van je eigen ervaringen over Web 2.0 toepassingen. Dit is een term die ik regelmatig voorbij heb horen komen, maar het fijne wist ik er niet van. Na wat rondgekeken te hebben op het Web denk ik het echter wel te weten. Heel simpel gezegd:
De laatste jaren is er een verandering gaande in de wereld van het World Wide Web. Was Web 1.0 nog een verzameling websites die allerlei informatie aanboden, Web 2.0 gaat verder. Het biedt namelijk de mogelijkheid voor online contacten en samenwerking.
Coach, graag hoor ik van je of mijn uitleg klopt!

(Overigens las ik afgelopen vrijdag in de Volkskrant (van papier) dat er aanstaande vrijdag een Blog-art festival is in Den Haag!)

1 opmerking: