zondag 7 maart 2010

CODA, Ding 11, Aquabrowser


De Aquabrowser. Het openstellen van de bibliotheekcatalogus........, klinkt goed!
Ik heb me op de site van de OBA geregistreerd voor My discoveries en ik ben gelijk aan de slag gegaan.
Het is leuk om tags en waarderingen te kunnen toevoegen. Ook is het aardig om een boekenlijst samen te stellen. Het lezen van recensies vind ik ook een aardig aspect van de aquabrowser. Ik kwam zelf nog de naam tegen van één van de coaches.
Ik denk dat de Aquabrowser veel te bieden heeft, al kan ik het idee niet helemaal uit mijn hoofdzetten dat de Aquabrowser misschien iets te veel biedt. Of zou dat alleen nog een kwestie van wennen zijn?! Als je even snel een titel wil opzoeken bijvoorbeeld, krijg je wel erg veel informatie voorgeschoteld.
Goed, de Aquabrowser krijgt het voordeel van de twijfel. Al denk ik dat het gebruik nog niet ideaal is. Ik neem me bij deze voor om het me gauw eigen te maken!

1 opmerking:

  1. Dat gevoel krijg ik ook. Je zoekt even snel een titel en je krijgt zoveel mogelijkheden (wat ook een voordeel kan zijn) maar door alle opties ga je twijfelen en verzand je in het moeras van informatie. De andere kant van het verhaal is natuurlijk als je twijfelt over een titel en/of schrijver kan de browser je juist weer de goeie richting op duwen. Volgens mij is het ook een kwestie van wennen en het je eigen maken.

    BeantwoordenVerwijderen